Πολίτες των ανθρώπων όλου του κόσμου

Πολιτεσ Ολοκληρησ Τησ Γησ
Ασ Δημιουργησουμε Την Δικη Μασ Δυναμη‼

ΕΜΕΙΣ, οι Άνθρωποι της Γης, ερχόμενοι απο όλες τις χώρες, πολιτισμούς και παραδόσεις του κόσμου, βρεθήκαμε συγκεντρωμένοι στο Παρίσι σε αυτήν την ιστορική στιγμή , για να δείξουμε την δέσμευση μας στην διατήρηση του πλανήτη μας για τις παρούσες και μελλοντικές γενεές προκειμένου αυτές να μπορούν να απολαύσουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Εμείς οι άνθρωποι της Γης, γίναμε μάρτυρες του φαινομένου του θερμοκηπίου, της υποβάθμισης των φυσικών πόρων καθώς και των αυξανόμενων ανισοτήτων ανάμεσα στους ανθρώπους. Αντλώντας λοιπόν πλέον την δύναμη μας απο τη σοφία μας και τους πολιτισμούς μας , ξεκινήσαμε διάφορες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο ωστέ να ανόιξουμε το δρόμο προς την Μεγάλη Μετάβαση. Την ίδια στιγμή παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή την αναποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Εθνών απο το 1992 μέχρι το 2015 να καταλήξουν σε μια φιλόδοξη, θαραλλέα και δεσμευτική συμφωνία, τον μόνο τρόπο που θα μπορούσε αν αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες της διατάραξης του κλίματος για το ανθρώπινο γένος και τον πλανήτη, κάτι το οποίο είχε προβλεφθεί εδώ και καιρό από τους επιστήμονες και του οποίου οι αποδείξεις είναι αυξανόμενα μη αμφισβητήσιμες.

Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι το τωρινό σύστημα αντιπροσώπευσης πολιτών μόνο δια μέσω των κρατών μελών και των πολλαπλών οργανώσεων, οι οποίες αποτελούνται μόνο από κράτη μέλη, όπως και την καθιερωμένη παγκόσμια δύναμη των παράνομων επιχειρηματικών και οικονομικών ολιγαρχιών, είναι ανίκανος να διατηρήσει και να χειριστεί τα κοινά αγαθά του πλανήτη μας που δεν γνωρίζουν σύνορα, όπως ο αέρας, το νερό, η γή και τα δάση , από τα οποία εξαρτάται η ζωή και η ευημερία όλων των ανθρωπών και των υπολοίπων μορφών ζωής.

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα σφαίρα πολιτικών ενεργειών η οποία να αναγνωρίζει την διαφορετικότητα των ανθρώπων, αλλά και τους Ανθρώπων της Γης σαν μία ενότητα. Πρέπει επειγόντως να χτίσουμε μια παγκόσμια δημόσια σφάιρα η οποία στοχεύει στην κοντινή κια μακρυπρόθεσμη ορίζοντες και να είνα ικανή να λαμβάνει υπόψιν τα συμφέροντα των μελλοντικών γενεών. Κατά την ανάληψη αποφάσεων πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν το ελαχιστόν δυο γενεές, ή ακόμα και εφτά, όπως προτείνουν οι αυτόχθονες πληθυσμοί.

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να κάνουμε ενα βήμα παραπέρα ώστε να παρέχουμε την δυνατότητα στην οικογένεια να διασφαλίσει ένα κοινό πεπρωμένο, αρχικά με το να αποτρέψουμε την καταστροφή του πλανήτη μας ο οποίος μας τρέφει. Αυτό σημαίνει την ενεργοποίηση μίας συνταγματικής διαδικασίας, η οποία βασιζόμενη στην Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να υλοποιεί την παραπάνω διακήρυξη αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα και τις ευθύνες του κάθε ανθρώπου απέναντι στους άλλους ανθρώπους και απέναντι στη φύση, όχι μόνο σαν πολίτες των κρατών μελών αλλά και ως Ανθρώπους της Γης των οποίων το πεπρωμένο στηρίζεται αυστηρά στην ευμάρια και στην βιωσιμότητα του μεγαλοπρεπούς και εύθραστου πλανήτη μας.

Αυτά τα δικαιώματα της πλανητικής υπηκοοτητας δεν είναι δυνατον να συνεχίσουν να βρίσκονται όμηροι των οικονομικών και πολιτικών ιδρυμάτων τα οποία έχουν αποδείξει την ανικανότητα τους να αντιδράσουν στη δύναμη των κυρίαρχων ολιγαρχιών, και καθυστερούν την εφαρμογή των επείγοντων μέτρων τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να αποφευχθεί μια κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Εμείς λοιπόν προτείνουμε την δημιουργία μίας δύναμης των πολιτών η οποία συμπληρωματικά με τα κράτη μέλη θα αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον την ανθρωπότητας στον πλανήτη. Και δεσμευόμαστε να χτίσουμε αυτήν την δύναμη μαζί με όσους μοιράζονται την κοινή αυτή αντίληψη ότι πρεπέι να λάβουμε επειγόντως βιώσιμες, και ανεξάρτητες από την πίεση των ολιγαρχικών λόμπι , δράσεις σε σύντομο διάστημα αλλά και μακρυπρόθεσμα.

Δεσμευόμαστε να αναζητήσουμε όλοι μαζί τους τρόπους οργάνωσης και έκφρασης της δύναμης των πολιτών μέσα από επιπλέον διεθνείς συναντήσεις πολιτών. Θα συναντηθούμε ξανά στη Θεματική Παγκόσμια Κοινωνικό Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγρο, τον Ιανουάριο του 2016, και στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στο Μόντρεαλ, τον Αύγουστο του 2016, με σκοπό να επικεντρωθούμε στην ενότητα όλων των ανθρώπων από όλο τον πλανήτη για την υπεράσπιση της Ζωής, ξεκινόντας από την κοινή ανθρωπία. Θα επικεντρωθούμε περαιτέρω στην δημιουργία γέφυρων συνεργασίας προς την επίσημη αναγνώριση της δύναμης των πολιτών από τα κράτη-μέλη, τα Ηνωμένα Έθνη και τις παγκόσμιες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο με σκοπό να αποτρέψουμε την επιρροή των λόμπι η οποία φαίνεται να είναι αντίθετη προς την διεκδίκηση του ταξιδιού των ανθρώπων στην Γη.

Έτσι δεσμευόμαστε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε αυτόν τον ιερό όρκο:

Αφιερώντας τις ικανότητες, την δημιουργικότητα και τους πνευματικούς, συναισθηματικούς, καλλιτεχνικούς, υλικούς και άυλους πόρους μας στην άμεση επιτάχυνση της Μεγάλης Μετάβασης. Η Μετάβαση προς την ανανεώσιμη , μη ρυπογόνο ενέργεια, την καταπολέμιση των καυσίμων και των καταστροφικών μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης· όπως και την καθιέρωση σε ολόκληρο τον κόσμο και σε όλα τα επίπεδα μίας δίκαιης κια κοινωνικά δίκαιη οικονομία η οποία σέβεται την ζωή, την υγέια, την προαγωγή των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, της βιοποικιλότητας και όλων των γήινων και θαλλάσιων οικοσυστημάτων πάνω στα οποία βασίζεται η επιβίωση της ανθρωπότητας.

Παίρνουμε αυτόν τον όρκο, φεύγοντας από το Παρίσι, να μην διαχωρίσουμε τους ευατούς μας από τους άλλους στην καρδία και στο πνεύμα· να διατηρήσουμε τους δεσμούς μας με όλα τα δυνατά μέσα επικοινωνίας· να συγκεντρωνόμαστε οποτεδήποτε είναι δυνατό και όπως επιτρέπουν οι περιστάσεις· να πιέσουμε όλα τα τα κυρίαρχα ιδρύματα, δημόσια κια ιδιωτικά, επιχειρήσεων και οινομικά, τοπικά, διεθνή και πολυεθνικά· να αναλάβουμε ευθύνη για τις δράσεις τους και τις πολιτικές τους και επιπλέον τις επιπτώσεις για την Ζωή στο Πλανήτη Γη· να συνεργαστούμε με ένα δίκτυο συντρόφων πολιτών για την εφαρμογή των ζωτικών και επείγοντων σκοπών που προαναφέρθηκαν· και τελικά να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς φιλιας, την αδερφοσύνη και αδελφότητα, την συντροφικότητα και την κοινή υποστήριξη ώστε να επεκτείνουμε αυτό το παγκόσμιο δίκτυο πολιτών πλήρως αφοσιωμένων σε αυτήν την αποστολή, όσους δρούν σε αυτήν την παγκόσμια αστική κοινότητα, τα μέλη ενός Παγκόσμιου Οικολογικού και Κοινωνικού Συμβολαίου, τους πολεμιστές αυτού του όρκου και αυτής της δέσμευσης στον όνομα μας και για την προστασία των μελλοντικών γενεών .

Κάθε πολίτης του πλανήτη αυτού επιβεβαιώνει αυτόν τον ιερό όρκο με αυτήν την υπογραφή στο Παρίσι και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρίσι, 12 Δεκεμβρίου, 2015